Evés, ivás, vagy amit akartok

Egyéb

Laura azt hiszi, hogy tud pohárból inni. Pedig nem…Fél centinyi vizet öntök a pohár aljára, de még ezzel a mennyiséggel is képes tökéletesen beteríteni mindkettőnket ivás címén. Ötből kétszer komplett ruhacserével jár a mutatvány…Legalább a mosóporgyártók és a gázművek jól járnak. 😉

Az evés továbbra is élményszámba megy. Nálunk az etetés egyenlő a három szobán átívelő futkosással, kanálváltogatással, állatkaetetéssel, tányér- és pohártöréssel.  Van az úgy, hogy a rizs és hús helyett 8 darab kovászos uborkát vagy kb. két egész céklát ebédel…Végülis legalább az egészségesebb falatokat választja. Tanulhatnék tőle.

Minap megkértem a nagypapát, hogy adja oda nekünk az előkét, nehogy leegye magát Lora baba. Erre az ölemben ülő gyerek helyett kishíján az én nyakamba csatolta fel…Kicsit megijedtem, hogy ez akár célzás is lehetett a részéről…

Az evésen kívül még az altatás kritikus. Már betéve ismerem a Csodálatos állatvilágban szereplő emlősöket és rovarokat (sorrendben!), fújom az összes mondókát és lassan már népdalénekesi babérokra is törhetek Laurának hála…A napi kétszeri ismétlés mindig megvan. Még a végén lesz belőlem valaki;).

A múltkor már az éjjeli szekrényen porosodó Forbes-ot kérte elalvás előtt és minden egyes barna hajú fiatal nőnél elkiáltotta magát, hogy „aja“. Örülök neki, hogy már most sikeres nőként tekint az anyukájára. Ennél nagyobb bókot nem is kaphattam volna.

A fotóért köszönet Čepec Lacinak!