Laura alszik?!

Egyéb

A fenti cím inkább csak egy álomkép, amit minden kisgyermekes szülő nagyon jól ismer. A mi kis Lauránk már 9 és fél hónapos és mára már az alvást sem nagyon csípi. Tegnap éjfélkor ment aludni. Igaz, aztán csak hajnali fél ötkor kelt „reggelizni“, majd tízig szundikált.

Túl vagyunk az első önálló étkezésén is. Mivel nehezen viseli, ha előtte eszek, a nyugodt – értsd ordításmentes- reggelizésem érdekében kénytelen voltam beültetni az etetőszékbe és piskótát nyomni a kezébe. Nos, a tanulság annyi, hogy nyertem 10 perc csendes reggelizést, majd 20 percig súrolhattam a konyhát. 

Becenevek terén is van némi elmozdulás, a Nyulikából már csak Nyunyi maradt és időnként Pelenkás terroristának, valamint Sárkánynak is nevezzük a kicsi Laurát…Lentebb kifejtem, hogy miért. Akad egyéb elnevezés is, de azokat inkább nem örökíteném meg az utókornak . 

Eddig csak hason fekvő gyereket kellett öltöztetni és pelenkázni, most már eljutottunk a mászó/ugráló/vetődő pöttöm üldözéséhez a nagy ágyon. Van az úgy, hogy anyuka csak úgy tudja ráadni a pelenkát, ha a nagypapa lefogja a nagymama pedig szórakoztatja közben. Igazi csapatépítő tréning a gyerekvállalás! 😉

Ennyi idősen bizony Laurácska már ki tudja nyilvánítani az akaratát, kinyújtott karral jelzi, milyen irányba hordozzuk a pici popsiját és mit szeretne megfogni. Ezenkívül integet az embereknek, a laptopnak, a karácsonyfának és előszeretettel sikongat örömében vagy kiabál, ha valami nem tetszik vagy az épp őt hurcolászó egyén nem az általa kijelölt irányba mozdul.

Vérprofi villanylekapcsoló, laptopcsapkodó, kábélszájbavevő és dobozt kipakoló. Kedvence játékai az Actimeles palack (jól bele lehet kiabálni), bármilyen papucs vagy kis seprű lapáttal (valamiért szeretné őket a szájába dugni) és a pelenkásdobozok, amiken élmény dobolni és jó nyitogatni/ kipakolni őket.