Oviba vele!

Egyéb

Laura már elmúlt kétéves, így kezd aktuálissá válni az ovitéma. Tudtunk róla, hogy lesz nyitott nap, így el is mentünk rá. A gond csak az volt, hogy egy nappal hamarabb. 😀 Szerencsére, nem csináltak belőle gondot. Az óvó néni behívott minket a gyerkőcök közé és bemutatták nekünk az anyák napi műsorukat, valamint kimentünk velük az udvarra.

Ott aztán elszabadultak a kis csoportosok, önfeledten csúszdáztak, hintáztak és rohangáltak. Laura felült két kislány mellé a körhintára, mentem vele én is. Elkezdtem őket pörgetni, majd egyre többen lettek. A végén már azon kaptam magam, hogy vagy 10-15 gyerek ül a körhintán és arra várnak, hogy forgassam már meg őket….

Van egy kis kondim, de azért ez nekem is sok volt. 😀 Vért izzadva épphogy meg tudtam mozdítani a hintát velük, majd az óvó néni szíve megesett rajtam és leszállította róla a gyerekeket. Mosolyogva odasúgta, hogy kicsit túlvállaltam magam és ne engedjek nekik, mert egy-kettő a fejemre nőnek. Ezt azóta is tanulgatom. Csak most már egy gyereken gyakorlok és nem 15-ön. 🙂

Laura kézügyessége rohamos tempóban fejlődik. Minap egy érintéssel belehajította az egész bontatlan guriga WC-papírt (megnéztem, 68 méternyit) a WC-csészébe…Nincs időm unatkozni.

Egyébként van pár új szokása Mókicának. Felveszi a babáját, eldobja, majd odaszalad hozzá, felkapja, elkezdi ringatni és annyit mond „Savi ba, baba!“ (Semmi baj, baba!). Ezt követően vagy 15 percig dajkálja és hordozza. Gyorsan leszögezem, hogy ezt nem tőlem tanulta.